Detroit aj s Tatarom nestačil na Ottawu, Chára sa tešil z výhry

24.10.2013 Celý región

New York 24. októbra (TASR) - Dvaja slovenskí hokejisti sa v noci na štvrtok predstavili v zámorskej NHL. 

Ani jeden z nich sa do bodových štatistík ale nezapísal a z výhry sa tešil len obranca Bostonu Zdeno Chára. Jeho tím vyhral na ľade Buffala 5:2 a kapitán "medveďov" bol tradične najvyťaženejším hráčom, keď na ľade strávil takmer 23 minút. Počas nich sa prezentoval štyrmi strelami a jedným plusovým bodom. Tri body víťazov (2+1) si na svoje konto pripísal Milan Lucic, dva góly strelil obranca Torey Krug.

V druhom zápase Detroit utŕžil doma debakel 1:6 s Ottawou. Bol pri ňom aj Tomáš Tatar, ktorý za takmer 14 minútového pobytu na ľade ohrozil súperovho brankára troma strelami. Po dva góly Ottawy dali Jason Spezza a Bobby Ryan. Najsledovanejším mužom zápasu bol švédsky veterán Daniel Alfredsson, ktorý už v drese Detroitu nastúpil prvýkrát proti tímu, kde strávil dlhých 17 sezón. Bodovo sa nepresadil.

"Bolo zvláštne vidieť ich na druhej strane. Cez zápas som to však už nevnímal a sústredil som sa na hru," povedal 40-ročný hokejista, ktorý vlastní takmer všetky klubové rekordy Ottawy - odohraté zápasy (1178), góly (426), asistencie (682) a body (1108). Ottawa vstúpila do zápasu raketovo a v 15. minúte viedla po góle Bobbyho Ryana 3:0, čím vyhnala brankára Jimmy Howarda z bránky. Veľmi dobrý zápas odchytal Craig Anderson, ktorý chytil 31 striel Detroitu a inkasoval len raz. Dva góly strelil kapitán Jason Spezza a so siedmimi gólmi je v tabuľke strelcov tesne za Alexandrom Ovečkinom. "Od Alfieho som sa naučil čo má robiť správny kapitán. Som rád, že sme zdolali jedného z najlepších v našej divízii," povedal Spezza.

Tatar odohral za Detroit svoj tretí zápas v sezóne, ale Red Wings s ním v zostave zatiaľ vždy prehrali. Na inkasovaných gólov s Ottawou neniesol slovenský útočník žiadnu vinu, nebol ani pri jednom na ľade.

Boston si poradil s Buffalom hladko 5:2 a potvrdil úlohu favorita v tomto zápase. Buffalo prežíva mizernú sezónu. Sabres vyhrali len jeden zápas a sú najhorším tímom Atlantickej divízie. V súboji s Bostonom vyslali na bránku Chada Johnsona len 16 striel. Prvé dva góly zápasu strelil dôrazný útočník Bruins Milan Lucic, ktorý dostal v závere prvej tretiny puk do tváre a musel k lekárom na rýchle ošetrenie. Domáci fanúšikovia sa tešili, keď Lucic opúšťal ľadovú plochu a bostonský útočník sa im pomstil najlepším spôsobom. Krátko po návrate na ľad po skvelej prihrávke od Jaroma Iginlu zvýšil na 2:0. "Dostal som puk do tváre, čo nie je príjemné. Diváci z toho mali radosť, tak som rád, že som ich utíšil gólom," povedal Lucic. Buffalo sa dvakrát dotiahlo na rozdiel jedného gólu, ale definitívne K.O. im v tretej časti zasadil dvoma gólmi obranca Krug. Generálny manažér Darcy Regier a tréner Ron Rolston sú pod veľkým tlakom. Fanúšikovia po Krugových góloch skandovali: "Vyhoďte Darcyho!" Rolston vedie Sabres od februára, keď nahradil vyhodeného Lindyho Ruffa. Boston prišiel počas zápasu o útočníka Louia Erikssona, ktorý opustil ľad po zrážke s Johnom Scottom za pomoci spoluhráčov.

výsledky:

Detroit - Ottawa 1:6 (1:3, 0:1, 0:2)
Góly: 17. Bertuzzi (Zetterberg, Krönwall) - 6. Gryba (Zibanejad, Condra), 11. Spezza (Phillips, Karlsson), 15. Ryan (Corvo, Turris), 26. Spezza (Karlsson, Methot), 42. Cowen (Z. Smith), 47. Ryan (MacArthur, Turris). Brankári: Howard (15. Gustavsson) - Anderson, strely na bránku: 32:28.

Buffalo - Boston 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
Góly: 29. Hodgson (Vanek, Foligno), 36. Zadorov (Ott, Foligno) - 12. Lucic (Iginla, Krejčí), 21. Lucic (Iginla), 32. Hamilton (Marchand, Söderberg), 45. Krug (Smith, Söderberg), 50. Krug (Krejčí, Lucic). Brankári: Miller - Johnson, strely na bránku: 16:34. 
 

Vyberte región

mark